TRAINER & COACH

Door Wie?

Ik ben Mirjam Sigling, en ben geboren in 1958.

Via 2 wegen die ergens zijn samengekomen heb ik mij ontwikkeld tot mindfulnesstrainer.

De 1e weg was die via de Academie voor Lichamelijke Opvoeding en vervolgstudie Bewegingswetenschappen. Ik was vooral geÔnteresseerd in de relatie tussen bewegen en psychische gezondheid. Vandaar dat ik daarna in de psychiatrie ging werken als psychomotorisch therapeut. Dat heb ik 15 jaar binnen verschillende instellingen in de GGZ gedaan. Ik specialiseerde me in de negatieve gevolgen van sexuele en fysieke traumatisering in de jeugd op de lichaamsbeleving en lichamelijk contact. Hierover heb ik diverse artikelen geschreven, lezingen gehouden, en trainingen gegeven.

De 2e weg sloeg ik in op het dak van de wereld: de Himalaya in Ladakh. In deze boeddhistische provincie van India begon ik met mediteren en met lezen over het boeddhisme. Ik begon cursussen te volgen aan het Tibetaanse Nyingamacentrum in Amsterdam. Tot op heden laat ik mij in mijn leven inspireren door de boeddhistische leer maar sta ook open voor andere spirituele richtingen. Zo ben ik bijvoorbeeld student aan de Ridhwanschool van Almaas die de Diamond Approach heeft ontwikkeld.

Op een gegeven moment groeide bij mij de behoefte deze twee wegen te verbinden. Door de professionele begeleidersopleiding aan de School voor ZijnsoriŽntatie te volgen, kreeg dit vorm in mijn eigen praktijk. Ik leerde mijn reguliere hulpverleningsachtergrond te integreren in het ruimere, zijnsgeoriŽnteerde perspectief.

Tijdens mijn sabbatical in 2001 las ik een artikel van Jon Kabat-Zinn over de mindfulnesstraining. Ik raakte erg enthousiast omdat ik het een gedegen en praktische training vond die goed aansloot bij wat ik al in eigen praktijk deed. Ik heb zelf de training gevolgd en heb mij tot mindfulnesstrainer laten scholen via het Instituut Voor Mindfulness van Johan Tinge.


Kwaliteitsbewaking:

Ik ben geregistreerd lid en opleidingssupervisor A van de Nederlandse Vereniging voor Psychomotorische Therapie (NVPMT) en lid van de Federatie Vaktherapeutische Beroepen (FVB) Ik ben gecertificeerd mindfulnesstrainer bij de Vereniging voor MBSR/MBCT Trainers Nederland (VMBN)


 
Praktijk voor Mindfulness Training, Mirjam Sigling, Andoornstraat 23, 1034ET, Amsterdam, Tel: 020-6370301
design by CHILIDESIGNERS